Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Nintendo brengt gratis minigames naar smartphones

UPDATE: Nintendo ontkent.

UPDATE: De informatie die Nikkei verspreidde is incorrect. Dat zegt een woordvoerder van Nintendo nu tegenover techblog Engadget.

"Nikkei haalt oude uitspraken van [Satoru] Iwata aan, maar vergeet te melden dat hij ook heeft gezegd dat er geen plan is Nintendo-software naar smartphones te brengen. We kunnen dus bevestigen dat er geen minigames voor smart-apparaten in ontwikkeling zijn," aldus de woordvoerder.

ORIGINEEL: Nintendo brengt in de toekomst mogelijk trailer en gratis minigames naar smartphones, om zo Wii U- en Nintendo 3DS games te promoten. Dat meldt de Japanse krant Nikkei (via Kotaku) op basis van een nog onbevestigde bron.

Volgens de krant doet Nintendo het plan deze week nog officieel uit de doeken. De zet volgt op de tegenvallende verkoopresultaten van zowel de Wii U als de Nintendo 3DS en het derde jaar op rij waarin Nintendo verliest draait.

Sinds de bekendmaking van de cijfers pleiten verschillende marktanalisten dat Nintendo uit de spelcomputermarkt stapt en games enkel nog uitbrengt voor smartphones. Nintendo-baas Satoru Iwata gaf daarop echter al aan dat de situatie niet simpelweg is op te lossen door 'Mario voor smartphone te maken.' Daarbij volgt het bedrijf een filosofie waarbij het de beste games alleen kan maken op eigengemaakte hardware.

Toch geeft Nintendo vorig jaar nog aan wel heil te zien in smart-apparaten. "We moeten ons voordeel halen uit de populariteit van smartphones en tablets. Twitter-tijdlijnen vol met Monster Hunter en Pokémon-tweets zouden Nintendo-producten meer onder de aandacht kunnen brengen," aldus het bedrijf aan investeerders. "Nintendo ziet smart-apparaten niet als concurrentie, maar als een manier om zakelijk uit te breiden."

Nintendo maakte eerder al het sociale Miiverse netwerk beschikbaar voor pc en smartphones. Daarvoor was deze enkel te betreden vanaf de Wii U.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties