Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Nieuwe Xbox krijgt touch-screen controller

Epic werkt met systemen die nog niet genoemd mogen worden.

Xbox World Magazine kreeg van 'bronnen' te horen dat Microsoft aan het experimenteren is met een touch-screen controller voor z'n volgende Xbox. Niet zoals de Wii U, maar eerder een HD-scherm zoals dat van de PlayStation Vita of de iPad, omgeven door de traditionele Xbox knoppen.

Het ding zou zich kunnnen aanpassen aan wat je doet. Als je op het internet surft is het een browser en als je games speelt zorgt het voor extra knoppen en een draagbaar scherm.

Verder kondigde Mark Rein, vice president van Epic Games, gisterenavond aan dat de Unreal Engine 4 draait op systemen "die nog niet genoemd mogen worden". Juist ja, systemen. Als in meervoud. De Playstation 4? De iPad 3? De iPad 4? De iPhone 5? De nieuwe Xbox?

Veel kans wat dat laatste betreft alleszins, want de nieuwe console van Microsoft wordt waarschijnlijk aangekondigd deze zomer, tijdens de E3-beurs in L.A. Verwacht wordt dat het next-gen apparaat eind 2013 in de rekken ligt.

Zo zouden games er kunnen uitzien in de volgende generatie dankzij de Unreal Engine 4.

Over de auteur

Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties