Skip to main content

Gerucht: nieuwe Fable-game in de maak

Van de makers van Forza Horizon.

Er is mogelijk een nieuwe Fable game in de maak in opdracht van Microsoft. Dat meldt Eurogamer.net. Microsoft wil niet op de geruchten reageren.

Volgens Eurogamer is de nieuwe Fable in handen van Playground. Deze ontwikkelaar is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en is verantwoordelijk voor de Forza Horizon-reeks voor de Xbox 360 en Xbox One.

De release is echter ver weg. Zo is Playground momenteel nog op zoek naar extra personeel. Vorig jaar opende Playground ook al een nieuwe studio om zichzelf te 'testen in nieuwe genres'.

Microsofts hernieuwde interesse in de RPG-serie is mogelijk het gevolg van het succes van Horizon Zero Dawn. Deze game is binnen een jaar ruim 3 miljoen keer verkocht. Vorig jaar lanceerde ook een Horizon Zero Dawn: Complete Edition.

De beslissing valt overigens minder dan twee jaar na de sluiting van Lionhead Studios, de bedenkers van de Fable-reeks. De studio werkte toen aan de inmiddels geschrapte free-to-play multiplayer RPG Fable Legends.

Ex-Lionhead-topman Simon Carter reageert: "Aan de ene kant geeft het veel voldoening dat Fable niet dood is. Aan de andere is het een beetje vreemd dat een team met expertise in het maken van Fable games wordt afgedankt. Dat gezegd hebbende ben ik er zeker van dat ze fantastisch werk leveren."

Read this next