Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: nieuwe Bioshock speelt zich af op Antarctica

Koud kunstje.

Journalist Colin Moriarty beweert in een video op zijn Patreon dat hij over nieuwe informatie beschikt over de volgende Bioshock. Volgens hem speelt de game zich af in een stad genaamd Borealis tijdens de jaren '60.

Borealis zou ergens op Antarctica liggen, waardoor de reeks dus voor het eerst een sneeuwsetting zou krijgen. Nog volgens Moriarty is het verhaal gelinkt aan dat van eerdere games in de serie. Aangezien ook Bioshock 1 en 2 zich in de jaren '60 afspeelden, lijkt dat zeker een mogelijkheid.

2K Games heeft voorlopig nog niets officieel bekendgemaakt over de nieuwe Bioshock, neem dus al het bovenstaande met een korreltje zout. Voorlopig weten we enkel dat ontwikkelaar Cloud Chamber de nieuwe Bioshock maakt.

Ken Levine, de oorspronkelijke bedenker van de serie, is niet langer betrokken. Hij heeft sinds enkele jaren een eigen studio, maar ook daar is het onduidelijke welke game er precies in ontwikkeling is.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties