Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Microsoft werkt aan Xbox Cloud Gaming streamingapparaat

In de vorm van een stick of Samsung tv-app.

GamesBeat-journalist Jeff Grubb meldt dat Microsoft aan een Xbox Cloud Gaming-streamingapparaat en een app voor Samsung tv's werkt. Beide zaken worden hoogstwaarschijnlijk de komende 12 maanden op ons losgelaten.

Het streamingapparaat zou erg veel weg hebben van de Amazon First Stick, de Roku-puck of een andere soortgelijke streamingstick. Naast alle games in je Xbox Game Pass Ultimate-abonnement zou je met dat apparaat ook toegang krijgen tot films, series en andere tv-diensten.

Daarnaast werkt Microsoft volgens Grubb momenteel samen met Samsung aan een Smart tv-applicatie waardoor je dus geen afzonderlijk apparaat moeten aansluiten op je televisie.

Dat Microsoft hieraan werkt, is geen grote verrassing. In juni 2021 liet Microsoft al weten dat hij Xbox-consoles wil verwerken in tv's en dat hij streamingskanalen aan het ontwikkelen is om games zonder een console op elk televisietoestel of monitor te spelen.

Verder ontdekte je eerder deze week dat Fortnite opnieuw speelbaar is op iPhone via Xbox Cloud Gaming en vind je hier alle gratis Xbox Game Pass games voor mei.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties