Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Microsoft wacht op Sony om prijs van Xbox Series X te bepalen

Micro-management.

Volgens een gerucht zal de prijs van de Xbox Series X afhangen van die van de PlayStation 5. Dat onthulden Wedbush Securities-analist Michael Pachter en Microsoft-topman Peter Moore onlangs in een podcast.

Als we Pachter mogen geloven, wil Microsoft de Xbox Series X tot $100 goedkoper maken dan de PlayStation 5 en eventueel zelfs met verlies verkopen. Vermoedelijk kost de Xbox Series X daardoor $400 en de PlayStation 5 $500. Microsoft zou het namelijk financieel aankunnen om minder winst te maken op zijn nieuwste paradepaardje.

Dat de Xbox Series X goedkoper is dan de PlayStation 5 ligt volgens Patcher aan het feit dat die laatste duurdere componenten bevat. Verder zien we dat Microsoft het erg goed doet op de beurs, waardoor het bedrijf voldoende reserves heeft om de Xbox Series X een jaar lang met minder winst te verkopen.

Mocht dit gerucht kloppen, dan gaat het nog heel lang duren alvorens we de prijs voor beide consoles kennen. Sony kijkt immers eveneens de kat uit de boom en wacht tot Microsoft de prijs van de Xbox Series X bepaalt. Wij konden het alvast niet laten om de PlayStation 5 te vergelijken met de Xbox Series X.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties