Skip to main content

Gerucht: Microsoft stelt opvolger Xbox One voor op E3 2019

Met twee verschillende modellen.

Volgens de Franse website JeuxVideo stelt Microsoft tijdens de E3 2019 de opvolger voor de Xbox One voor. De opvolger zou twee verschillende modellen krijgen, die worden ontwikkeld onder de codenamen Lockhart en Anaconda. De release van de consoles zou voor eind 2020 zijn.

De Lockhart zou een goedkopere variant zijn zonder disc drive zijn en kan dus enkel gedownloade of gestreamde games spelen. De Lockhart is bovendien ook minder krachtig, en richt zich vooral op een 1080p-resolutie. De duurdere Anaconda zou wel een disc drive krijgen en bedoeld zijn om games te spelen met een 4K-resolutie.

Beide consoles zouden bovendien standaard een SSD krijgen voor snellere laadtijden. Nog volgens JeuxVideo zou de duurdere Anaconda ongeveer 500 euro kosten, vergelijkbaar met lanceringsprijs van de Xbox One X. Daarnaast zou eind 2020 ook Halo Infinite uitkomen als launc title voor de nieuwe consoles.

Het nieuwe gerucht ligt in lijn met dat van de website Thurrott. Die beweerde vorig jaar ook al dat er twee nieuwe Xbox-consoles in de maak zijn. Hopelijk komen we meer te weten tijdens de E3 2019. Die vindt plaats van 11 tot en met 13 juni.

Read this next