Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Microsoft overweegt advertenties in free-to-play games

Zolang het de gameplay niet stoort.

Volgens Busines Insider overweegt Microsoft om advertenties in zijn free-to-play games toe te voegen. Het geld dat het bedrijf daarmee ophaalt, zou naar de ontwikkelaars van de gratis games gaan.

"Eén van de bronnen speculeert dat Microsoft geen interesse heeft om een percentage van het geld voor zichzelf te houden. De advertenties zijn enkel bedoeld als nieuwe mogelijkheid om ontwikkelaars van free-to-play games extra geld te laten verdienen", aldus de publicatie.

Microsoft wil de nieuwe advertentiemogelijkheid geleidelijk implementeren. Volgens Busines Insider wil Microsoft voorzichtig te werk gaat en in het begin alleen een kleine groep adverteerders toelaten om advertenties te maken. Ook mogen de advertenties de gameplay-ervaring niet verstoren.

Wanneer de advertenties verschijnen is nog niet duidelijk, en er kan tot die tijd nog veel veranderen. Een ander gerucht is dat Microsoft aan een verbeterde Xbox Series X-chip werkt.

Over de auteur
Menno Burgers avatar

Menno Burgers

Contributor

Menno begon op zijn zesde met gamen op de DS en heeft het nooit meer losgelaten. Tegenwoordig is hij vaak te vinden op de Sea of Thieves waar je hem van verre al aan ziet komen, oppassen geblazen dus! Speelt alle genres games van (J)RPG tot platformers, alleen sportgames zie je hem niet snel spelen. Of telt watersport ook?

Reacties