Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Microsoft, Nintendo en Sony halen mogelijk deel van hun consoleproductie weg uit China

Als gevolg van de handelsoorlog met de Verenigde Staten.
Microsoft, Nintendo en Sony overwegen om een deel van hun consoleproductie weg te halen uit China.

Volgens verschillende bronnen overwegen zowel Microsoft, Nintendo als Sony om een deel van hun consoleproductie weg te halen uit China. Momenteel worden daar zowel de PlayStation 4, Switch als Xbox One geproduceerd. Door een dreigende importheffing vanuit de Verenigde Staten dreigt die productie echter te duur te worden.

De Amerikaanse overheid dreigt er momenteel mee om een extra tax van 25% te heffen op consoles uit China. De drie bedrijven overwegen daarom om tot 30% van hun productie te herlocaliseren. Naast de dreiging van een Amerikaanse importheffing verwijzen de bedrijven ook naar de stijgende productiekosten in China als reden voor de herlocalisatie.

Zo zou Microsoft een deel van zijn productie verhuizen naar Thailand en Indonesië. Nintendo wijkt mogelijk uit naar Vietnam. het is momenteel nog onduidelijk welke gevolgen dit alles heeft voor de productie van de volgende generatie consoles.

Getagged als

Over de auteur

Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties