Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Microsoft brengt in 2019 Xbox One zonder disc drive uit

Xdoos schijfloos.

Microsoft brengt in 2019 mogelijk een geüpdatete versie van de Xbox One uit, maar dan zonder disc drive. Het gerucht is op website Thurrott te lezen.

Volgens de website vermelden meerdere bronnen dat het doel daarachter is om de kostprijs te drukken. Microsoft hoopt daarmee de verkoopprijs van de vernieuwde console met 100 dollar te kunnen verlagen.

Hoewel de nieuwe Xbox One geen schijflezer heeft, hoeft dat geen problemen voor bezitters van fysieke games op te leveren. Met het zogeheten 'disc-to-digital'-programma zet je fysieke games namelijk in digitale downloads om.

Daarnaast is in het artikel Thurrott te lezen dat Microsoft mogelijk aan nog twee nieuwe Xbox-consoles werkt. In 2019 moet er een verbeterde Xbox One S (overigens met disc drive) uitkomen, terwijl de next-gen Xbox met de codenaam Scarlett wellicht in 2020 op de markt komt.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties