Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Metroid Prime 1, 2 en 3 krijgen remaster

Eerste komt tijdens de feestdagen uit.

Giant Bomb-journalist Jeff Grubb vermoedt dat de eerste drie Metroid Prime-games een remaster krijgen voor de Nintendo Switch. De remaster van de eerste game komt volgens Grubb in november 2022 uit naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de eerste Metroid Prime-titel.

Volgens Jeff Grubb maakt de Metroid Prime 1 remaster deel uit van de "grote holiday games" van Nintendo. De herwerkte versie van de game wordt zo gedesigned om ons alvast voor te bereiden op de komst van Metroid Prime 4.

Nog volgens Grubb krijgt de titel voor het eerst dual analog controls, motion controls en gyro aiming. Metroid Prime 2 en 3 worden minder stevig onder handen genomen en krijgen waarschijnlijk enkel geüpdatete controls voor de Nintendo Switch. Wanneer die laatste twee remasters uitkomen, weet Grubb niet.

Ook de traditionele Metroid-game blijven het goed doen, zoals je kunt lezen in de Metroid: Samus Returns review van Bert en de Metroid Dread review van Sander en Carl.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties