Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GERUCHT: Metro: Last Light en Metro 2033 naar PS4 en Xbox One

UPDATE: Uitgever Deep Silver bevestigt het bestaan.

UPDATE: Uitgever Deep Silver bevestigt dat de Metro Redux bundel echt bestaat. In een brief aan Eurogamer geeft de uitgever meer uitleg over het pakket.

"Is Metro Redux echt? Ja. We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat (ontwikkelaar) 4A Games de Metro reeks graag naar de nieuwste generatie consoles wil brengen. Maar het lek kwam van een oude, interne vergadering met veel onafgewerkte ideeën."

"We zijn er dus nog niet volledig klaar voor om het eerste next-gen project van 4A Games te tonen, maar we zullen voor de E3 beurs een aankondiging doen. De realiteit is veel spannender dan het gedateerde gelekte materiaal en we hebben er zin in om het met jullie te delen. Alleen nu nog niet."

ORIGINEEL: Metro: Last Light en Metro 2033 komen naar de PlayStation 4 en Xbox One. Dit meldt een Italiaans game forum. Er is nog geen bevestiging van het gerucht.

De twee games worden volgens de afbeeldingen op het Italiaanse EveryEye als bundel verkocht als Metro Redux. De bundel bevat naast de twee games ook alle uitbreidingen, de soundtrack en zogenaamde 'art cards'. De foto's zijn inmiddels van de website verwijderd.

Metro 2033 kwam in 2010 uit, terwijl vervolg Metro: Last Light in 2013 het licht zag. De shooters spelen zich af in een post-apocalyptisch Moskou, waar de resterende bevolking overleeft in de metrotunnels van de grootstad. Oekraïense ontwikkelaar 4A Games en uitgever Deep Silver hebben nog niet gereageerd op het gerucht.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Sander van Dalsum avatar

Sander van Dalsum

Redacteur

Freelance journalist. Speelt graag stealth-games, RPG's en tactische shooters. Houdt net als iedereen van muziek.

Reacties