Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: LEGO The Hobbit in ontwikkeling

UPDATE: Warner Bros. bevestigt de game.

UPDATE: Uitgever Warner Bros. Interactive bevestigt zojuist het bestaan van de game. LEGO The Hobbit is in ontwikkeling bij TT Games, net zoals LEGO The Lord of the Rings en vele andere LEGO-games.

Nu blijkt de informatie uit eerdere geruchten waar: een release in 2014 voor alle onderstaande platformen. Een specifiekere datum is niet gegeven. Wel is duidelijk dat de game is gebaseerd op de eerste twee Hobbit-films: An Unexpcted Journey en Desolation of Smaug.

De hoofdpersonen uit de film zijn speelbare personages in de game. Onder andere Bilbo, Gandalf, Thorin, Fíli, Kíli, Óin, Glóin, Dwalin, Balin, Bifur, Bofur, Bombur, Dori, Nori en Ori zijn van de partij, met ieder een speciale vaardigheid. Zo gebruik je Bombur's buik als trampoline om hogerop te raken.

ORIGINEEL: Een LEGO-game gebaseerd op The Hobbit-films is mogelijk in ontwikkeling en verschijnt in 2014. Dat blijkt uit artwork op een instructieboekje van daadwerkelijke LEGO-sets, zo rapporteert TheBrickFan.

Uitgever Warner Bros. Interactive gaat niet in op de geruchten. Onze Britse collega's speculeren dat de game wellicht wordt aangekondigd tijdens VGX Awards in december, en dat de release plaatsvindt samen met de laatste Hobbit-film op 17 december van volgend jaar.

Volgens onderstaande reclame is LEGO The Hobbit in ontwikkeling voor pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Nintendo 3DS, Wii U, Xbox 360 en Xbox One.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties