Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Hideo Kojima verlaat Konami

Volgens bronnen is er sprake van interne machtsstrijd.

Volgens geruchten verlaat Metal Gear-bedenker Hideo Kojima uitgever Konami.

Er zijn verschillende aanwijzingen die het gerucht lijken te ondersteunen. Zo vraagt de Twitter-account van Kojima Productions nu aan al diens volgers om de Metal Gear Solid V Twitter-account te volgen.

Ook draagt Metal Gear Solid V niet langer de ondertitel 'A Hideo Kojima Game.' Dit zou de allereerste Metal Gear Solid-game zijn zonder dat bijschrift.

Verder staan jobadvertenties voor de Kojima Productions LA-studio nu gepost onder de noemer Konami LA Studio.

Volgens anonieme bronnen zou er sprake zijn van een interne machtsstrijd. Als gevolg daarvan mogen Kojima en andere ontwikkelaars van de game niet meer op eigen houtje marketing voeren.

"Nadat Metal Gear Solid V af is, verlaten Kojima en een deel van het management Konami," zo zegt de bron nog. "Ze zeiden me dat hun contract eindigt in december."

Kojima liet hiervoor al weten dat Metal Gear Solid V: The Phantom Pain zijn laatste Metal Gear-game wordt. "Alle games in de reeks die ik mee heb helpen maken, vormen nu één groot geheel."

Onlangs raakte de Metal Gear Solid V: The Phantom Pain releasedatum bekend. De game staat ook op onze lijst van meest opvallende gamereleases van 2015.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties