Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GERUCHT: Halo: The Master Chief Collection naar Xbox One

HD-collectie met Halo 1, 2, 3 en 4.

Op Engadget is te lezen dat Halo: The Master Chief Collection dit jaar voor de Xbox One uitkomt. Het gaat om een HD (high definition) collectie met vier Halo-games.

Een anonieme bron heeft tegen de website gezegd dat The Master Chief Collection uit Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3 en Halo 4 bestaat. De oude games worden met grafische verbeteringen uitgebracht. In welke framerate of resolutie is echter niet bekend.

Halo 3: ODST en Halo: Reach maken volgens de bron geen onderdeel uit van de collectie. Een mogelijke reden daarvoor is dat Master Chief niet in deze twee delen voorkomt. Het personage maakt volgend jaar wel zijn opwachting in Halo 5: Guardians. Naar aanloop van het vijfde deel van de serie kunnen spelers door middel van de bundel hun geheugen opfrissen.

Verder valt te lezen dat de ontwikkelaar voorlopig nog onbekend is. Wel wordt gesuggereerd dat mogelijk Saber Interactive de ontwikkeling voor zijn rekening neemt. De ontwikkelaar werkt momenteel aan een onaangekondigd project voor de Xbox One en heeft eerder via Halo: Combat Evolved Anniversary de eerste Halo-game naar de Xbox 360 overgezet.

Microsoft heeft nog niet gereageerd op het bericht. Mogelijk komt er tijdens de E3-beurs (Electronic Entertainment Expo) meer duidelijkheid over dit gerucht.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties