Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: update pc-versie GTA 5 laat verbannen spelers toe

Mod-community in rep en roer.

Een exploit in een aankomende update voor de pc-versie van Grand Theft Auto Online geeft verbannen spelers mogelijk de kans om weer in te loggen.

Volgens een modder op het se7ensins forum laat een aankomende patch de creatie van tijdelijke characters toe, iets wat geëxploiteerd kan worden door nieuwe scriptcode.

Aldus modder LondonTown2004: "Je kunt wegwerp-characters maken, cheaten voor meer geld, betere stats krijgen en je kunt zoveel mogelijk trollen zonder dat het opgeslagen of opgenomen wordt. Dit is in principe een manier om anoniem te spelen."

De modder vreest dat spelers nu ook de mogelijkheid krijgen om huidige bans en Bad Sport statussen te omzeilen. "GTA Online wordt nu één groot speelplein zonder dat Rockstar Games mensen kan bestraffen voor slecht gedrag."

Rockstar laat toe dat mods en cheats in de singleplayer modus van GTA 5 worden gebruikt, maar verbant het gebruik hiervan in GTA Online.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties