Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Grand Theft Auto 6 komt voor maart 2024 uit

Ten vroegste in april 2023.

Grand Theft Auto 6 komt in het fiscale jaar 2024 uit. Dat fiscale jaar loopt van april 2023 tot en met maart 2024. Dat onthulde uitgever Take-Two vermoedelijk bij de overname van Zynga.

Bij de overname liet de uitgever weten dat hij verwacht dat zijn omzet in het fiscale jaar 2024 met in totaal 14% gaat stijgen. Het bedrijf brengt in dat jaar namelijk een nieuwe grote game uit en schat dat consumenten hier in totaal zo'n 9 miljard dollar aan zullen besteden.

Analisten hebben deze cijfers eens nagekeken en vermoeden dat het hier over de release van Grand Theft Auto 6 gaat.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Take-Two hint naar de release van een nieuwe Grand Theft Auto-game. Zo hintte het bedrijf eerder ook al dat de Grand Theft Auto 5 release in 2012 of aan het begin van 2013 zou plaatsvinden. Uiteindelijk kwam GTA 5 inderdaad op 17 september 2013 uit.

Als het bovenstaande klopt, dan zou dit betekenen dat eerdere geruchten die zeiden dat GTA 6 mogelijk in 2023 uitkomt toch kloppen en zou de Grand Theft Auto 6 release toch niet in 2025 liggen zoals eerder werd gespeculeerd.

Welke GTA 6 leaks en geruchten er nog meer de ronde doen en wat we allemaal weten over de Grand Theft Auto 6 map en setting, vind je op onze website.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties