Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Grand Theft Auto 6 komt mogelijk in 2023 uit

UPDATE: Uitgever Take-Two ontkent de geruchten.

UPDATE: Uitgever Take-Two Interactive heeft intussen gereageerd op de geruchten. Volgens het bedrijf zijn de cijfers voor marketing vooral bedoeld op de samenwerking met andere bedrijven, en niet zozeer om eigen games te promoten. We moeten dus nog even wachten op een release window voor GTA 6.


Oorspronkelijk artikel: Uitgever Take-Two Interactive heeft zoals elk jaar zijn begroting voor de komende jaren voorgesteld. Daarin vinden we enkele interessante cijfers terug die doen vermoeden dat Grand Theft Auto 6 waarschijnlijk in 2023 of 2024 uitkomt.

In het marketingbudget van de uitgever voor de komende jaren zien we immers een enorme piek voor het fiscaal jaar 2024. Dat loopt voor Take-Two van 1 april 2023 tot en met 31 maart 2024. In die periode schat de uitgever 89 miljoen dollar uit te geven aan marketing, wat meer dan het dubbele is van andere jaren.

Er staat in 2023 dus iets groots gepland, en volgens analist Jeff Cohen van het investeringsbedrijf Stephensen kan dat enkel de opvolger voor Grand Theft Auto 5, het meest winstgevende entertainmentproduct aller tijden zijn. Aangezien alle vorige grote releases van Rockstar Games telkens in de herfst waren, lijkt de herfst van 2023 ons dus een plausibele release window voor GTA 6.

Nog opvallend aan de cijfers is dat de piek in het marketingbudget vorig jaar nog gepland stond voor het fiscaal jaar 2023. Mogelijk heeft GTA 6 dus de afgelopen maanden vertraging opgelopen. Dat kan eventueel ook verklaren waarom GTA 6 volgens geruchten minder omvangrijk is dan zijn voorganger.

Voorlopig blijft het allemaal bij geruchten, Take-Two Interactive en Rockstar Games houden vooralsnog de lippen stijf op elkaar over GTA 6. Wij hebben alvast eens alle GTA 6 geruchten voor je opgelijst.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto 6

PS5, Xbox Series X/S

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties