Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Google werkt aan console en game streaming dienst

Google Yeti.

Google werkt aan een eigen console en een game streaming dienst, zo melden verschillende anonieme bronnen. De streaming dienst heeft de codenaam Google Yeti. De console heeft nog geen titel.

Yeti gebruikt de cloud servers van Google om games over het internet naar gebruikers te streamen, vergelijkbaar met de PlayStation Now dienst van Sony. Net als PS Now, zou ook Yeti een maandelijks abonnement vragen. De PlayStation Now review kun je hier lezen.

Via Yeti hoopt Google om voet aan wal te krijgen in de videogame-industrie, die ondertussen miljarden aan omzet genereert voor Sony, Microsoft, en Nintendo. De streamingdienst zou werken via Chromecast of via de Google console, die nog volop in ontwikkeling is.

Google zou zijn plannen al besproken hebben met game-ontwikkelaars, maar het is nog onduidelijk of er aan games exclusief voor Yeti wordt gewerkt of dat enkele reeds uitgekomen games beschikbaar worden.

Hoewel het onmogelijk is om het gerucht op dit moment te verifiëren, is het niet zeker niet onlogisch dat Google zich op de game-industrie zou storten. Het bedrijf heeft voldoende kennis en middelen om games te ontwikkelen, en meer dan genoeg ervaring met Cloud- en streamingtechnologie om een streamingdienst op poten te zetten die mogelijk efficiënter functioneert dan PlayStation Now.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties