Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Gearbox werkt aan nieuwe Duke Nukem

Duke ontdekt social media.

Gearbox Software werkt mogelijk aan een Duke Nukem-gerelateerd project. Dit blijkt uit nieuwe ontwikkelingen op de Duke Nukem-website, alsmede meerdere berichten van Gearbox op social media.

Op de Duke Nukem-website verscheen onlangs een spandoek met daarop de tekst 'Fijne twintigste verjaardag', alsook een verwijzing naar het in 1996 uitgebrachte Duke Nukem 3D. Hieronder staat een countdown die aftelt tot 2 september, met daarbij de tekst 'coming soon.'

Ook op social media verwijst Gearbox naar de reeks. De Duke Nukem Facebookpagina is voor het eerst actief sinds 2012, het jaar waarin Duke Nukem Forever uitkwam. Ook heeft Duke Nukem zelf vanaf vandaag een Twitter-account, waarop hij ruziet met Gearbox-baas Randy Pitchford.

Deze activiteiten op de website en social media duiden mogelijk op een komende aankondiging omtrent Duke Nukem. Of het hier om een nieuwe game of een ander project gaat, is nog niet bekend.

Gearbox verkreeg de rechten voor de Duke Nukem-reeks van oorspronkelijke makers 3D Realms in 2010. Vorig jaar stelde Pitchford gedurende een conferentie dat Gearbox 'nog niet klaar is' met Duke Nukem.

"Ik heb de rechten niet enkel verkregen om Duke Nukem Forever speelbaar te maken. [Die game] was simpelweg de tol die we moesten betalen om Duke Nukem een toekomst te geven", aldus Pitchford.

Over de auteur

Samuel Bom avatar

Samuel Bom

Redacteur

Besteedt zijn tijd aan games, boeken, koffie en schrijfsels. Kent de kaart van Hyrule uit zijn hoofd en verloor ooit in Quake van zijn kat.

Reacties