Skip to main content

Gerucht: Functies van Nintendo NX gelekt

Insider 'Geno' doet een boekje open.

Een insider onder de naam 'Geno' heeft meerdere details over de Nintendo NX vrijgegeven. Deze zijn nog niet bevestigd of ontkracht door Nintendo.

Zo geeft Geno aan dat de Nintendo NX een draagbare console is, die met een draadloze HDMI-dongel op een TV aansluit. De analoge sticks zijn voorzien van haptische feedback, waardoor ze bijvoorbeeld reageren op het afvuren van een pistool.

De console is mogelijk ook te koppelen aan je smartphone of tablet. Oproepen en notificaties komen hierdoor binnen op de console, van waaruit je ze kunt beantwoorden. Pokémon GO wordt genoemd als inspiratie op gebied van sociale interactie, multiplayer en StreetPass.

Geno meldt verder dat de Nintendo NX net zo krachtig als een Xbox One is, met een vergelijkbare hardware layout. Voor ontwikkelaars betekent dit dat ze hun games eenvoudig kunnen porten naar de console, vooral als deze draaien op Unreal Engine 4 of Android OS.

Ten slotte moet de console eenvoudig in gebruik worden. Het besturingssysteem met codenaam NintendOS kent vele functies die bekend zijn van mobiele besturingssystemen. Het kent sterke netwerkfuncties en kan eenvoudig communiceren met andere apparaten.

Deze functies zijn volgens Geno op papier gezet door wijlen Satoru Iwata. Medewerkers van Nintendo slaken de kreet "Voor Iwata!" na meetings en tijdens brainstormsessies, vertelt de insider. Er is nog geen lanceerdatum voor de Nintendo NX bekend.

Een concept voor de Nintendo NX.

Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Read this next