Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Final Fantasy Versus XIII wordt PS4 exclusive

Final Fantasy 15 en 16 al in ontwikkeling.

Niemand weet hoe het nu precies zit met de game, maar volgens het recentste gerucht van NeoGAF gebruiker Verendus zou Final Fantasy Versus XIII heel wat veranderingen hebben ondergaan.

Zo zou de RPG niet meer voor deze generatie consoles worden ontwikkeld. Het spel zou een exclusieve titel voor de PlayStation 4 worden en mogelijk worden voorgesteld op Sony's grote onthulling later deze maand. De titel van het spel zou ook worden veranderd. Het 'Versus XIII' gedeelte zou al zeker volledig wegvallen. Speelt de game zich dan niet langer af in Lightning's universum?

Verendus wist ook te vertellen dat ze bij Square-Enix al bezig zijn aan nummertje 15 én 16 in de Final Fantasy-franchise. Het bedrijf gokt op een erg lange ontwikkelingstermijn, dus info over die games zal nog niet voor de eerste jaren zijn.

Square-Enix werd naar commentaar gevraagd, maar gaf nog geen antwoord. Totdat er een officiële aankondiging volgt, neem je deze geruchten dus best met een korreltje zout.

De uitgever werkt momenteel aan Lightning's Return: Final Fantasy XIII, het sluitstuk voor de Lightning trilogie. Ook dat spel heeft nog geen release date.

Het laatste wat we van de game zagen, dateert al van begin 2011.
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties