Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Final Fantasy 9 animatieserie in de maak

Kinderen voor kinderen.

Er is mogelijk een Final Fantasy 9 animatieserie in de maak. Dat beweert alvast de website Kidscreen. De animatieserie zou door het Franse Cyber Group Studios worden ontwikkeld en zou in de eerste plaats gericht zijn op kinderen van acht tot dertien jaar oud.

Volgens Kidscreen bevindt het project zich nog in een vroege ontwikkelingsfase. Zo is de studio nog op zoek naar een een zender of netwerk om de serie uit te zenden en zou de productie zelf pas eind 2021 of begin 2022 starten.

Final Fantasy 9 kwam oorspronkelijk in 2000 uit. In de game proberen de dief Zidane en prinses Garnet het koninkrijk Alexandria te redden. Uit hoeveel afleveringen de serie zal bestaan, is nog niet beslist.

Wie eerder uitkijkt naar een nieuwe game is serie, moet nog even geduld hebben. Vorig jaar is Final Fantasy 16 aangekondigd, maar sindsdien is het al enige tijd stil rond die game.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties