Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Far Cry 7 en Far Cry multiplayer game in ontwikkeling

Verre van klaar.

Bronnen binnen Ubisoft melden dat de Franse ontwikkelaar momenteel werkt aan Far Cry 7 en een alleenstaande Far Cry multiplayer-game. Beide games zouden pas vanaf 2025 of later beschikbaar zijn op verder nog onbekende platformen.

Far Cry 7 krijgt momenteel de codenaam Project Blackbird en de multiplayer gaat volgens de bronnen op dit moment door het leven als Project Maverick.

Zowel Blackbird als Maverick zouden ontwikkeld worden in de Snowdrop engine door ontwikkelaar Ubisoft Montreal, maar bevinden zich in de zeer vroege ontwikkelingsfase en zijn dus verre van klaar. Het plan zou wel zijn beide games ongeveer tegelijkertijd uit te brengen.

Cover image for YouTube videoFar Cry 6 - Game Overview Trailer

Volgens het gerucht spelen beide Far Cry-games zich af in de wildernis van Alaska. De multiplayer-game zou een "op extractie gebaseerde game", die een permadeath-mechanic, een rugzaksysteem, contracten en meer bevat.

Ubisoft heeft al laten weten niet verder in te willen gaan op dit gerucht en dat het "niet wil reageren op geruchten of speculatie".

Ben je geïnteresseerd in de huidige game in de reeks, lees dan zeker eens de Far Cry 6 review.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Far Cry 6

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Awaiting cover image

Far Cry 7

Video Game

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties