Skip to main content

Gerucht: EA staakt voorlopig ontwikkeling Mass Effect-games

Studio achter laatste game ontmanteld.

Uitgever Electronic Arts heeft besloten om de Mass Effect-reeks voorlopig 'in de ijskast te zetten.' Dat meldt gamesite Kotaku in een reportage.

Volgens de reportage is het personeel van BioWare Montreal opgedeeld om de ontwikkeling van andere games te ondersteunen. De studio in de Canadese stad was eerder verantwoordelijk voor het maken van Mass Effect: Andromeda.

Verder meldt Kotaku dat de Mass Effect-reeks niet volledig verdwijnt. Er zijn echter geen plannen om nieuwe delen in de reeks te maken. Er wordt ook niet meer aan Mass Effect gewerkt.

Bekijk op YouTube

Gisteren liet EA nog weten dat de releasedatum van de nieuwe BioWare IP is uitgesteld. Het bedrijf benadrukte toen dat het uitstel niks met de ontvangst van Mass Effect: Andromeda te maken heeft. EA heeft nog niet op de reportage van Kotaku gereageerd.

Mass Effect: Andromeda is eind maart uitgebracht voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. De game heeft meerder patches ontvangen die onder andere de gezichtsanimaties aanpassen. Carl zijn Mass Effect: Andromeda review lees je hier nog eens.

Read this next