Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Counter Strike 2 wordt deze maand onthuld

Met een korreltje zout.

De betrouwbare Counter Strike-journalist Richard Lewis geeft van zijn bronnen vernomen dat Counter-Strike 2 mogelijk in maart door ontwikkelaar Valve wordt onthuld.

Volgens zijn bronnen wordt er al enige tijd gewerkt aan "een nieuwe versie van Counter-Strike" die voorlopig de codenaam Counter-Strike 2 draagt. De game zelf zou bijna klaar zijn en ergens in maart of ten laatste op 1 april 2023 een bèta krijgen.

Twitteraar Gabe Follower ontdekte daarnaast dat de titel tussen de lijst van games staat die worden ondersteund door de recentste versie van Nvidia's drivers. Zo vind je onder andere csgos2.exe en cs2.exe terug in de bovenstaande lijst.

Aquarius spreekt het bovenstaande echter tegen en beweert in een tweet dat Valve erin geslaagd is om CS:GO te laten draaien op de Source 2-engine en dat de bestandsnaam csgos2.exe daar vandaan komt. De naam cs2.exe is volgens hem dan weer "oud en irrelevant".

Dat de huidige Counter-Strike het na 20 jaar nog steeds erg goed doet, werd vorige maand nog maar eens bevestigd. Toen overschreed Counter-Strike: Global Offensive namelijk de kaap van 1,3 miljoen gelijktijdige spelers.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties