Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Controller PS4 krijgt Share-knop en touchpad

En andere geruchten omtrent Sony's aankomende aankondiging.

Hoe dichterbij de aankondiging van de PlayStation 4 komt, hoe meer bronnen er uit de school klappen over de details van het apparaat. Zo weet Edge Online nu meer over de controller, aldus bronnen die dichtbij Sony staan.

Volgens hen zal de controller dezelfde vorm hebben als de huidige Dualshock. Echter, de huidige Start, Select en PlayStation knoppen zijn vervangen door een kleine touchpad, gebaseerd op de technologie die het scherm van de Vita ook gebruikt.

Daarnaast is er een nieuwe Share-knop. Als je er op drukt, kun je video's en screenshots van je laatste sessie met anderen delen. De PlayStation 4 zou constant de laatste vijftien minuten opnemen, zonder daarbij in te leveren op rekenkracht. Vervolgens kunnen gebruikers de beelden monteren en aanpassen, om ze vervolgens online te zetten.

Als de bronnen van Edge gelijk hebben, dan heeft Europa overigens pech: de PlayStation 4 zal met de kerst verkrijgbaar zijn in Japan en Amerika, maar pas begin 2014 in Europa. Dit wegens complexiteit bij de Europese distributie.

Woensdag 20 februari houdt Sony een persconferentie. Er wordt van verschillende kanten sterk gehint naar de aankondiging van de PlayStation 4. Dan pas is er zekerheid.

Getagged als
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties