Skip to main content

Gerucht: Call of Duty 2021 keert terug naar de Tweede Wereldoorlog

Call of Duty WW2: Vanguard

Volgens verschillende betrouwbare bronnen, waaronder onze zustersite Eurogamer.net, keert Call of Duty 2021 terug naar de Tweede Wereldoorlog. De game zou momenteel de interne codenaam Call of Duty WW2: Vanguard hebben en worden ontwikkeld door Sledgehammer Games.

Hoewel Vanguard voorlopig enkel de werktitel is, is het volgens de geruchten goed mogelijk dat dit meteen ook de officiële naam voor de game wordt. Dat Sledgehammer Games aan een nieuwe shooter tijdens de Tweede Wereldoorlog werkt, hoeft in elk geval niet te verbazen. Die studio was in 2017 immers ook verantwoordelijk voor Call of Duty: WW2.

Over de inhoud van de nieuwe Call of Duty spreken de verschillende bronnen elkaar enigszins tegen. Volgens fanwebsite Modern Warzone speelt de game zich af tijdens een alternatieve jaren '50 waarin de Tweede Wereldoorlog nooit is gestopt. Onze zusterwebsite spreekt dat echter tegen en beweert dat de game wel degelijk historisch accuraat is.

Het is zo goed als zeker dat Activision de game naar jaarlijkse gewoonte in oktober of november uitbrengt. Mogelijk is het wel nog even wachten op een officiële aankondiging. Zo werd Call of Duty: Black Ops Cold War ook pas eind augustus aangekondigd, al waren er wel al maandenlang hints naar de game te vinden in Warzone.

Over Warzone gesproken: Activision heeft eerder dit jaar al aangekondigd dat Call of Duty 2021 wordt geïntegreerd in Warzone. Eind dit jaar kun je dus vermoedelijk met een MP40 of M1 Carbine aan de slag.

Read this next