Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GERUCHT: Borderlands 2 prequel verschijnt dit jaar

En speelt zich af op een maan.

Volgens Britse retailer GamePointsNow verschijnt dit jaar een Borderlands 2 prequel. De game vult volgens het gerucht het gat tussen deel één en twee en komt enkel uit op de pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

CEO Randy Pitchford van ontwikkelaar Gearbox Software gaf een maand geleden aan niet bezig te zijn met een vervolg. GamePointsNow beweert documenten te hebben waarin staat dat 2K Australië werkt aan een zogenaamde pre-sequel. De game speelt zich volgens de retailer af op de maan van planeet Elpis.

De game behandelt het verhaal van programmeur Handsome Jack. Je speelt met één van zijn handlangers, te kiezen uit Athena The Gladiator, Wilhelm The Enforcer, Nisha The Lawbringer of Fragtrap. De eerste twee hiervan en Handsome Jack verschenen al in een eerder deel.

GamePointsNow beweert daarnaast dat er nieuwe wapens te vinden zijn. De 'laser' wapens en de zogeheten 'cryo' klasse van geweren gaan hand in hand met de lage zwaartekracht van de maan. Ook is er de optie om je voort bewegen met een jetpack.

Zuurstof speelt ook een grote rol. Zogenaamde 'OX-Kits' bevinden zich op de maan in de vorm van loot. Deze heb je nodig om te overleven.

Uitgever 2K Games en ontwikkelaar Gearbox Software hebben niet gereageerd op het gerucht. Aankomend weekend vindt de PAX East gamebeurs plaats in Boston. Nu wordt gespeculeerd dat Gearbox hier de game aankondigt, zoals in het verleden al eerder is gedaan

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Borderlands

PS3, Xbox 360, PC

Borderlands 2

PS3, Xbox 360, PlayStation Vita, PC, Mac

Related topics
Over de auteur
Sander van Dalsum avatar

Sander van Dalsum

Redacteur

Freelance journalist. Speelt graag stealth-games, RPG's en tactische shooters. Houdt net als iedereen van muziek.

Reacties