Skip to main content

Gerucht: BioShock 4 is een openwereld-RPG

Fantasievolle nieuwe wereld.

Nieuwe vacatures bij BioShock 4-ontwikkelaar Cloud Chamber Games lijken erop te wijzen dat het vierde deel in de reeks een openwereldgame wordt.

Zo zoekt de ontwikkelaar onder andere een 'senior voice designer' en een 'systems designer'. Die laatste is verantwoordelijk voor een 'ambitieus, verhaalgedreven project dat karakter en persoonlijkheid uitstraalt'.

Daarnaast zoekt de ontwikkelaar ook mensen die ervaring hebben met de ontwikkeling van RPG's om het dialoogsysteem uit te werken. Verder zoekt het bedrijf nog een 'game AI-programmeur' die verantwoordelijk zal zijn voor een 'veelzeggend AI urban crowd-systeem'.

Hoewel BioShock 4 nog maar in de vroege ontwikkelingsfase zit, zocht Cloud Chamber Games in augustus ook al een 'lead environmental modeller'. In die vacature kon je toen lezen dat de vierde game in de reeks zich zou afspelen in een 'nieuwe en fantasievolle wereld'.

Wat dat juist betekent, is voorlopig onbekend. Voorlopig weten we enkel dat de nieuwe BioShock sinds eind 2019 in de maak is.

Read this next