Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Beamdog werkt aan nieuwe Planescape-game

UPDATE: Beambog ontkent gerucht.

UPDATE: Ontwikkelaar Beamdog laat in een statement weten dat de studio niet aan een nieuwe Planescape-game werkt. De naam Planescape: Unravelled werd enkel gebruikt als tijdelijk creatief concept.

Beamdog-baas Trent Oster legt uit dat de studio meestal aan een aantal 'exploration projects' werkt. Dat zijn tijdelijke projecten die door illustrators en schrijvers kunnen worden gebruikt om nieuwe ideeën en perspectieven op te doen.

Oster benadrukt dat deze projecten doorgaans niet worden gebruikt als basis voor nieuwe games van Beamdog. Hij spreekt wel zijn wens uit om in de toekomst aan een game in het Planescape-universum te werken.

Oorspronkelijk bericht: Ontwikkelaar Beamdog werkt mogelijk aan een nieuwe game in het Planescape-universum. Dat blijkt uit een documentaire over de ontwikkelaar.

Beamdog is een Canadese ontwikkelaar die remasters van onder andere Baldur's Gate heeft gemaakt. In de documentaire wordt kort ingegaan op het werk van de ontwikkelaar. Op een scherm van een ontwikkelaar is even een illustratie van de 'Fated' te zien.

De Fated is een factie die je in Planescape: Torment kunt tegenkomen. De naam van de folder waar de illustratie in zit heet tevens 'Planescape: Unraveled', wat ook lijkt te suggereren dat Beamdog inderdaad aan een Planescape-game werkt.

Beamdog heeft nog niet op de geruchten gereageerd. Planescape: Torment-maker Chris Avellone meldt echter wel via Twitter dat zijn 'dagboek is bijgewerkt'. Dat is een verwijzing naar een feature uit de eerste Planescape-game.

De Planescape-setting is in de jaren 90 bedacht door David Cook. De setting valt binnen het Dungeons & Dragons-multiversum en legt de nadruk op verschillende dimensies en buitenaardse werelden. Planescape: Torment is de enige game die deze setting gebruikt.

Ontwikkelaar InXile heeft eerder dit jaar echter wel een spirituele opvolger van Planescape: Torment uitgebracht. Deze game gebruikt de Numenera-setting als basis. Bruce zijn Torment: Tides of Numenera review lees je hier nog eens.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties