Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Assassin's Creed Mirage speelt zich af in Bagdad rond 860-870

Verken de jeugdjaren van Basim.

De volgende Assassin's Creed heet vermoedelijk Assassin's Creed Mirage, vindt plaats in Bagdad en keert terug naar de bron van de reeks. Dat zegt youtuber en leaker j0nathan. Verschillende aspecten van het lek zijn ondertussen ook al bevestigd door Jason Schreier, een andere insider.

In Assassin's Creed Mirage volgen we de jonge jaren van Basim, de assassin die we voor het eerst ontmoetten in Assassin's Creed Valhalla en uiteindelijk de nieuwe grote slechterik van de reeks lijkt te worden (spoilers voor het einde van Valhalla).

We volgen Basim in zijn jonge jaren als dief in Bagdad tijdens de Anarchie van Samarra. Deze periode van instabiliteit duurde van 861 tot 870. We zullen onder andere Basims toetreding tot de Assassins meemaken.

Assassin's Creed Mirage is een tussentitel in afwachting van Assassin's Creed Infinity. Deze laatste moet de game opnieuw vernieuwen en de franchise transformeren in een live service game, maar heeft nog zeker een jaar ontwikkelingstijd nodig. Assassin's Creed Mirage moet de fans (en Ubisofts aandeelhouders) tevreden houden in de tussentijd.

Het gevolg is dat Assassin's Creed Mirage een kleinere titel wordt, die terugkeert naar de roots van de reeks. Hierdoor zal Assassin's Creed Mirage meer gemeen hebben met Assassin's Creed 1 en 2. Zo is er maar één stad te verkennen in plaats van een enorme open wereld, en zijn de RPG-elementen verwijderd. Dit betekent geen level-systeem en geen dialoogopties. Ook Eagle Vision keert terug.

Volgens de geruchten wordt de game uitgebracht in de lente van 2023. De officiële aankondiging volgt waarschijnlijk tijdens de Ubiforward livestream van 10 september.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed Mirage

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties