Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Genshin Impact is de grootste nieuwe Chinese IP ooit

Heeft positieve en negatieve impact.

Genshin Impact, de free-to-playactie-rpg van de Chinese ontwikkelaar MiHoYo, is razend populair en bracht op twee weken tijd al meer dan 100 miljoen dollar op. De game is momenteel te spelen op pc, PlayStation 4, en Android- en iOS-toestellen.

Intussen is de game al meer dan 23 miljoen keer gedownload. Dankzij dat hoge aantal staat de game op de tweede plek van de meest gedownloade apps. Hoewel de app het bij ons ook goed doet, zijn de goede resultaten vooral te danken aan gebruikers in China, Japan, Korea en de Verenigde Staten.

De free-to-play game krijgt echter ook kritiek. Zo was er al veel controverse over de manier waarop ontwikkelaar MiHoYo omgaat met de microtransacties, gameplay en het censureren van termen zoals Hong Kong en Taiwan om toegang te krijgen tot de Chinese markt.

Wil je graag zelf aan de slag met de game? Op onze site staan de Genshin Impact Wishes: Microtransacties voor je uitgelegd. Daarnaast hebben we ook een Genshin Impact FAQ.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Genshin Impact

Android, iOS, PS4, PS5, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties