Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Genshin Impact FAQ: Veelgestelde vragen, Update Failed, langzame download

Alles wat je moet weten over veelgestelde vragen omtrent Genshin Impact.

Genshin Impact is het beste antwoord van de Chinese ontwikkelaar miHoYo op de vraag: wat als Breath of the Wild meer anime zou zijn? Het is uiteindelijk veel meer een singleplayer RPG dan de online elementen suggereren, en is gratis te spelen op pc, PlayStation 4, Android en iOS. Er komt bovendien ook nog een Switch-versie aan. Voorlopig werkt de ontwikkelaar niet aan een Xbox One- en Series X en S-versie.

Hoewel het verhaal van Genshin Impact meer weg heeft van een anime JRPG dan een MMO, zijn er nog enkele onduidelijke systemen die van een altijd online omgeving afhankelijk zijn. Bovendien hebben we ook veel van de gevreesde server- en verbindingsproblemen gezien die zowat elke online game teistert die ooit werd gelanceerd.

We bekijken enkele van de meest gestelde vragen die we hebben gezien, om je zo het vele zoekwerk via Google te besparen.

Op deze pagina:

Wat betekent 'Failed to check for Updates' en 'Couldn't Verify Files'? Waarom wil Genshin Impact niet opstarten?

Helaas zijn er tijdens de lancering veel verbindingsproblemen geweest die Genshin Impact hebben beïnvloed. Momenteel zijn ze grotendeels opgelost, maar wie weet of ze in de toekomst terugkeren.

Een van de meest voorkomende verbindingsproblemen die we tegenkwamen, was de Failed to check for Updates error bij de game launcher.

Dat probleem heeft veel gerelateerde fouten, die allemaal hetzelfde effect hebben: je kunt het spel niet spelen.

Meerdere spelers hebben gemeld dat het verwijderen en opnieuw installeren van Genshin Impact geen verschil lijkt te maken. Er zijn echter een aantal fixes die rondzweven op de officiële forums van de game.

Allereerst, afhankelijk van je installatielocatie, lijkt het erop dat Genshin Impact problemen kan hebben met het lezen van de gamebestanden.

Sommige pc-spelers met meerdere hardeschijven hebben in hun installatie succes gevonden door de game op hun primaire schijf te installeren in plaats van op een andere schijf. Of zelfs vice versa.

Als je problemen ondervindt met de game launcher zelf, probeer dan de game exe rechtstreeks te starten vanaf de plek waar je de game hebt geïnstalleerd. Bijvoorbeeld bij: C:\Program Files\Genshin Impact\GenshinImpact.exe.

Helaas helpt dat niet als je op PlayStation 4 of mobiel speelt. Het lijkt erop dat de problemen voorkomen door het aantal mensen die tegelijk Genshin Impact proberen te downloaden. Dat houdt dus in dat je eigenlijk op ontwikkelaar miYoHo moet wachten tot het bedrijf de problemen omtrent de servercapaciteit heeft opgelost.

Als je de Couldn't Verify Files error krijgt, betekent dat de connectie met de game server onstabiel is - waarschijnlijk niet eens je eigen schuld. Dat betekent dat de bestanden van de game niet correct zijn gedownload en je enige optie is om ze opnieuw te downloaden en het opnieuw te proberen.

Waarom download Genshin Impact zo traag?

Ongeacht je gebruikelijke internetsnelheid melden meerdere spelers dat de downloadsnelheden soms lager zijn dan een halve megabyte. Dat heeft waarschijnlijk met de servercapaciteit te maken, maar het kan ook te maken hebben met de interactie van Genshin Impact met je firewall.

Er is al een topic op het officiële forum van Genshin Impact, maar het komt eigenlijk op het volgende neer:

Ga naar je instellingen voor "Windows-beveiliging", klik op "Een app door firewall toestaan" en selecteer Genshin Impact.

Hoewel dat naar verluidt de downloadsnelheid voor sommige spelers heeft verhoogd, hebben we het vooral over een extra 1 tot 2 Mbps. Het is dus geen grote sprong, maar het verviervoudigt toch enkele snelheden die we eerder hebben gezien.

Als alternatief hebben sommige spelers gemeld dat de downloadsnelheden in sommige regio's worden belemmerd. Via een VPN kun je dat eventueel omzeilen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Genshin Impact

Android, iOS, PS4, PS5, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties