Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gelekte screenshots Just Cause 3 tonen microtransacties

UPDATE: authenticiteit in twijfel getrokken.

UPDATE: Leden van een Just Cause 2 fanforum trekken de authenticiteit van onderstaande screenshots inmiddels in twijfel. Hen valt op dat mensen op Xbox-Underground worden verbannen, zodra ze aan de echtheid van de beelden twijfelen.

Daarnaast zou er bewijs zijn gevonden in de code van de afbeeldingen, dat er op wijst dat er aan gerommeld is in het fotobewerkingsprogramma Photoshop.

Avalanche Studios-baas Christofer Sundberg zegt op Twitter dat Avalanche maar één free-to-play game heeft uitgebracht. Dat blijkt The Hunter, een pc-game uit 2009.

ORIGINEEL: Er zijn een paar screenshots op het internet opgedoken die vermoedelijk Just Cause 3 tonen. De afbeeldingen zijn opgeduikeld door Xbox-Underground.com. De website claimt dat de screenshots uit een testversie van de Xbox One-versie komen.

Op de screenshots is onder andere Just Cause-hoofdrolspeler Rico Rodriguez te zien. Een andere afbeelding toont een menu die je de optie geeft om te betalen voor bepaalde voorwerpen, zoals wapens of voertuigen.

Het menu bevat tevens een knop die je meer 'gems' laat kopen. Dit is een valuta die vaak opduikt in free-to-play titels die microtransacties aanbieden.

Just Cause 3 is nog niet officieel aangekondigd. Het bestaan van de game is echter nooit ontkend door ontwikkelaar Avalanche Studios. Just Cause-uitgever Square Enix registreerde bovendien afgelopen april een domeinnaam voor de titel.

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties