Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gelekte Grand Theft Auto V-data duidt op pc en PS4-versie

Maakt GTA de overstap?

Grand Theft Auto V is mogelijk in ontwikkeling voor pc en PlayStation 4. Data uit de gelekte Xbox 360-versie van de game maken melding van 'pc configuration overrides' en 'orbis,' het besturingssysteem van de ontwikkellaarsversie van de PS4.

De informatie is afkomstig uit een configuratiebestand, dat door modders uit de code van Grand Theft Auto V is gehaald en vervolgens online is gezet. Website Cinemablend speculeert dat het best mogelijk is dat iemand 2000 regels code zelf heeft uitgetypt, maar dat je daar wel een tijdje mee bezig bent.

Daarbij is Grand Theft Auto V al voor de release in de handen van veel gamers. Afgelopen weekend zijn wereldwijd berichten opgedoken van winkels die de game al verkopen, en op bepaalde downloadsites is een gelekte versie te vinden. Aangezien dat niet de bedoeling is, worden er door Microsoft bans uitgedeeld. Rockstar doet ondertussen onderzoek naar de reden achter het lekken.

Rockstar heeft het bestaan van een pc en PlayStation4-versie tot nu toe niet bevestigd, maar er zijn wel hints geweest. Zo sprak Sony per ongeluk over 'GTA V voor PS4' in een tweet en dook de pc-versie bij webwinkel Amazon op.

Grand Theft Auto V is vanaf morgen officieel verkrijgbaar voor PlayStation 3 en Xbox 360.

Update: Een pc-versie van GTA 5 is nu officieel bevestigd, samen met een release van de game op PlayStation 4 en Xbox One.

Heb je GTA 5 eindelijk in je bezit en wil je genieten van complete vrijheid? Bekijk dan zeker eens onze GTA 5 cheats voor geld, wapens en auto's!

Read this next