Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Geld terug voor PSN-versie Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Aankoopbedrag wordt volledig vergoed na aanhoudende serverstoringen.

Consumenten die Final Fantasy XIV: A Realm Reborn via de PlayStation Store kochten, krijgen hun aankoopbedrag volledig vergoed. Dat maakt Sony duidelijk op de Europese PlayStation-blog. Het bedrag wordt automatisch aan de digitale portemonnee toegevoegd.

Geïnteresseerden dienen de MMORPG opnieuw te kopen, wanneer de digitale verkoop weer start. Momenteel is deze zowel op PlayStation 3 als op de pc stopgezet wegens de aanhoudende serverstoringen. Eerder werd al bekend dat iedere speler zeven dagen extra gratis speeltijd krijgt ter compensatie.

Producent Naoki Yoshida gaat ondertussen diep door het stof. "Ik wil me persoonlijk verontschuldigen aan alle spelers die problemen ondervinden met inloggen. Ik heb de verkoop- en login-aantallen verkeerd ingeschat, en als producent ben ik daar direct verantwoordelijk voor. Mijn oprechte excuses," aldus Yoshida op het forum van de game.

Het team van Yoshida heeft woensdag drie servers toegevoegd, zodat de overige servers minder snel bezwijken onder de drukte: Pandemonium voor Japanse spelers, Famfrit voor Amerika en Lich voor Europa.

Ondanks de serverproblemen vind je op Eurogamer Benelux toch een eerste indruk van Final Fantasy XIV: A Realm Reborn.

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties