Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Geen We Dare voor Britten

Tea Dare misschien wel?

Ah, tijd om de Britten nog een keer over die goeie ouwe stereotypenkam te scheren. Het gereserveerde volk aan de andere kant van het kanaal verslikte zich prompt in z'n tee toen ze lucht kregen van Ubisofts nieuwste Wii- en PS3-game 'We Dare'.

Niet echt verwonderlijk wanneer een game die gepromoot wordt met "Gebruik de Wii-mote en PS3 Move op ongelooflijke manieren waar je nooit van had kunnen dromen... Steek hem in je zak en flirt er op los," een PEGI-beoordeling van "12+" opgeplakt zou krijgen. Het PEGI-apparaat kan namelijk enkel de inhoud van een game beoordelen, niet wat spelers daarbuiten doen.

Deze lage minimumleeftijd veroorzaakte nogal wat controverse in de Britse media en Ubisoft reageerde door te zeggen dat de game niet zal verschijnen in het Verenigd Koninkrijk. De release stond gepland voor deze vrijdag.

We Dare verschijnt overigens gewoon in Europa deze vrijdag. Handen in de lucht als je Joa en Manu wel eens in een kickoff aan de slag wil zien gaan met deze euhm... interessante game.

The British don't dare

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties