Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Geen vervolg voor Second Sight

Crytek UK: "Door te weinig interesse erin".

Karl Hilton, de grote baas bij de UK-tak van ontwikkelaar Crytek, heeft in een interview laten weten dat er geen plannen zijn om een vervolg op het in 2004 uitgebrachte Second Sight te maken.

Second Sight, dat verscheen voor de PS2, Xbox, GameCube en PC, was een grimmige action-adventure waarin het hoofdpersonage zijn verloren herinneringen moest zien terug te vinden nadat hij een medische ingreep had ondergaan. En hoewel het spel, volgens Hilton, "regelmatig opduikt binnen de community wanneer ze het hebben over sleeper hits er toch geen plannen zijn om een vervolg te maken, en dat omdat er gewoon te weinig interesse in is".

Toch had de ontwikkelaar enkele ideeën voor een vervolg. De grote boosdoener is het aantal exemplaren dat er van het origineel over de toonbank gingen. "De verkoop van Second Sight was ok, maar niet voldoende", aldus Hilton.

Spijtig nieuws dus voor alle fans van deze unieke game.

Crytek UK bracht tot nu toe twee verschillende spelreeksen uit, zijnde TimeSplitters en Haze. Die laatste wist echter nooit verder dan het eerste, ondermaatse eerste deel te komen.

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties