Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Geen vervolg voor LittleBigPlanet

Tweede deel zou contraproductief zijn.

Binnen twee weken komt LittleBigPlanet, een van de topgames uit 2008, uit voor de PSP. De benaming 'sackboy' gaat met andere woorden in één klap een stuk toepasselijker worden gezien je de blije mannetjes ook daadwerkelijk in je broekzak kunt stoppen!

Ontwikkelaar Media Molecule is blij dat hun spel naar de handheld van Sony komt, maar blijkbaar hebben ze het toch wat gehad met LittleBigPlanet. In een interview met level designer Danny Leaver liet hij weten dat het contraproductief zou zijn om een tweede deel te ontwikkelen. "Een vervolg maken willen we nooit doen. Ik denk dat hetgeen spelers ondertussen gewoon zijn van LittleBigPlanet (de constante updates en DLC-packs, red) zo zal blijven voortgaan," aldus Leaver.

Het ziet er dus naar uit dat er voorlopig geen nieuwe LittleBigPlanet zal komen, en dat is ook helemaal niet nodig. Zowat alle tools die een mens nodig heeft om zich creatief te uiten zijn terug te vinden in het origineel, en persoonlijk zouden we ook graag zien wat Media Molecule nog allemaal in haar mars heeft.

Getagged als

Reacties