Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Geen Valkyria Chronicles 3 in het Westen

Zowel franchise als PSP niet populair genoeg.

Het derde deel in de geweldige Valkyria Chronicles-reeks zal niet verschijnen in Europa of de Verenigde Staten. Sega heeft die beslissing genomen omdat de PSP hier niet meer populair is en de verkoop van Valkyria Chronicles 2 tegenviel. De hoge kost om de game te vertalen naar het Engels zou het niet waard zijn.

Wel heeft Sega gezegd dat het nog mogelijk is dat Vakyria Chronicles 3 in Europa verschijnt als downloadable game voor de PlayStation Vita maar die beslissing is nog niet gemaakt.

Valkyria Chronicles is een mix tussen RPG en turn-based strategy game waarbij de speler eerst zijn troepen opstelt op een 2D-kaart van het slagveld en vervolgens de veldslag volledig uitspeeld in mooie cell-shaded graphics. Tussen battles door kunnen de manschappen geupgrade worden.

In Japan heeft Valkyria Chronicles het heel goed gedaan, met 100.000 verkochte examplaren in zijn eerste week. Er zijn ook al manga- en anime-series gemaakt over de franchise.

Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties