Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Geen spel rond film District 9 op komst

De regisseur heeft er geen vertrouwen in.

De prent District 9 was ongetwijfeld een van de meest opmerkelijke filmervaringen van 2009. Niet alleen blies regisseur Neill Blomkamp een frisse wind door het sci-fi genre, aan het einde van de rit trokken er ook aardig wat mensen naar de filmzalen om het spektakel te aanschouwen. Tegenwoordig vertalen zulke succesverhalen zich meestal naar een movie-based game, maar in het geval van District 9 mogen we onze hoop alvast opbergen.

Het is namelijk Neill Blomkamp zelf die vandaag aangeeft dat hij liever geen spel ziet rond zijn meest recente film. "Het idee dat District 9 als game zou verschijnen doet stress bij me bovenkomen. Het concept werkt nagenoeg nooit!", vertelde Blomkamp aan de LA Times.

Toch is de regisseur er zeker van dat District 9: The Game een fascinerend iets zou kunnen zijn. "Ik wil het gewoon niet zien gebeuren voor een heleboel redenen," gaat de man verder. "Ik hou anders wel van videospellen. Vroeger was ik bezig met computer graphics en ik heb een voorliefde voor virtuele omgevingen."

Blomkamp heeft bovendien op het punt gestaan om een film te maken gebaseerd op een spel, en niet de minste. In 2006 was de man namelijk nauw betrokken bij de productie van de Halo film, totdat hij in 2007 eigenhandig liet weten dat het project dood was.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen