Skip to main content

Geen Russische clubs of nationaal team in FIFA 23

Rusland mag gaan douchen.

Ontwikkelaar EA Sports laat aan onze collega's van Eurogamer.net weten dat het Russische nationale team en de Russische clubs niet in FIFA 23 zitten. Die beslissing is genomen omwille van de gruwelijke oorlog in Oekraïne die nog steeds volop bezig is.

"EA Sports is solidair met het Oekraïense volk en roept, zoals zovelen in de voetbalwereld, op tot vrede en wil dat er einde aan de invasie van Oekraïne komt. Net zoals onze partners bij FIFA en UEFA hebben we besloten om het Russische nationale team en de Russische clubs niet aan FIFA 23 toe te voegen", aldus ontwikkelaar EA Sports.

Bekijk op YouTube

Het is niet de eerste keer dat Electronic Arts deze beslissing neemt. In maart werdenhet Russische team en Russische clubs ook al uit FIFA 22 gehaald. Daarnaast biedt de ontwikkelaar ook geen Russische items meer aan in de FIFA FUT-mode, maar zijn de reeds gekochte spullen wel nog steed in omloop.

Daar stopt het niet, want Russische en Wit-Russische teams zijn ook niet meer toegelaten in FIFA eSports-toernooien van EA.

Er is ook goed nieuws, want Electronic Arts onthulde eerder de FIFA 23 release voor de versies op pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Stadia, Xbox One en Xbox Series X/S. Daarnaast lees je op onze website ook alles over de FIFA 23 cover en waarom Mbappé en Sam Kerr op de voorkant van de Ultimate Edition staan te blinken.

Read this next