Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

"Geen plannen voor Onimusha en Dino Crisis"

Capcom focust liever op nieuwe IP's.

Capcom heeft momenteel geen plannen om de Onimusha en Dino Crisis franchises nieuw leven in te blazen. Dat zei de producer van Resident Evil Revelations, Masachika Kawata, in een interview met Videogamer.

"Capcom heeft nooit problemen gehad met het terugbrengen van oude reeksen, maar voor nu is het belangrijker om nieuwe IP's te maken en voorwaarts te gaan," aldus Kawata, die in het verleden aan beide franchises heeft meegewerkt.

Vorig jaar kwam Capcom met Dragon's Dogma op de markt, een originele IP die niet slecht scoorde. Dat succes dus naar meer.

Onimusha 3 was de laatste officiële Onimusha game, een Devil May Cry-achtig concept waar acteur Jean Reno een mede-hoofdrol in speelde. Die game kwam uit in 2004, voor de PlayStation 2.

Dino Crisis begon op de PS1 als 'Resident Evil met dino's,' om vervolgens meer een eigen weg in te slaan met het actievollere en high-score gedreven tweede deel. Dino Crisis 3 was de laatste game in de franchise, een Xbox-exclusieve game met dinosauriërs in de ruimte. Die game werd slecht ontvangen, en daarna werd het stil rond de reeks.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties