Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Geen plannen voor Enslaved 2

Ninja Theory breidt dan toch niet uit.

Er zijn geen plannen meer om een opvolger voor Enslaved: Odyssey to the West te maken volgens ontwikkelaar Ninja Theory.

In een interview met Brits gaming magazine Edge vertelt grote Ninja Theory-baas Tameem Antoniades dat het de bedoeling was dat de ontwikkelaar zou uitbreiden naar een studio dat twee teams huist, en dus tegelijkertijd twee games kan maken.

De tegenvallende verkoop van Enslaved: Odyssey to the West stak achter een stok tussen de wielen en de uitbreidingsplannen, en dus ook de plannen voor een Enslaved-sequel, werden in de koelkast gestoken. Nu werkt Ninja Theory enkel aan een reboot van Devil May Cry.

"Enslaved had het beter moeten doen," zei Antoniades, "Op dit moment hadden we aan een sequel moeten werken en doen wat franchises doen: beter worden mettertijd. Maar dat kon niet gebeuren omdat we niet zijn uitgebreid naar twee teams zoals gepland. Dus blijven we een beetje kleiner. Maar nu hebben we een nieuwe kans met DMC."

Enslaved verscheen rond deze tijd vorig jaar en kreeg van ons toen een degelijke 7/10.

Voorlopig werkt Ninja Theory enkel aan de DMC-reboot.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen