Skip to main content

Geen plannen meer om Resistance-franchise voort te zetten

Verzet gebroken?

Sony heeft in de persoon van Daniel Brooke, Sony Computer Entertainment Europe Online-producer, aangegeven dat er geen plannen zijn om nog meer games te maken in de PlayStation-exclusieve serie Resistance. "Werken aan de Resistance-franchise was geweldig, maar voor de toekomst hebben we geen concrete plannen.", aldus Brooke tegenover Official PlayStation Magazine.

Hij gaf verder aan dat ze met de bestaande games aan een logisch einde zijn gekomen van het verhaal dat men wilde vertellen. Deel een tot en met drie van de serie zijn uitgekomen op de PS3, Resistance Retribution verscheen op de PSP en onlangs was Resistance Burning Skies de eerste first-person shooter voor de PlayStation Vita.

Het handelsmerk van de Resistance-serie: brute aliens en bizarre wapens

Een aantal maanden geleden werd al bekend dat de studio achter de games op de PlayStation 3 stopte met de Franchise. Die studio, Insomniac Games, houdt zich nu onder andere bezig met de Ratchet and Clank. Nu Sony zelf ook aangeeft dat het geen plannen meer met de serie heeft, lijkt het erop dat we de laatste Resistance hebben gespeeld.

Read this next