Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Geen PC-versie voor Alan Wake meer

"Game meer geschikt voor de sofa."

Er komt geen PC-versie meer van Alan Wake. Dat zei een vertegenwoordiger van Microsoft op het X10-event vorige week. De reden voor de annulatie is omdat Microsoft en Remedy vonden dat de game meer geschikt was om gespeeld te worden op een groot TV-scherm terwijl je in de sofa zit.

"Sommige games zijn meer geschikt voor de intimiteit van de PC, en anderen worden dan weer best gespeeld terwijl je in de sofa zit voor een groot TV-scherm. Uiteindelijk hebben we ons gerealiseerd dat de beste manier om Alan Wake te ervaren op die laatste manier is en dus hebben we ons gefocust op Xbox360-exclusiviteit. Zowel Microsoft als Remedy hebben een lange geschiedenis in PC-game development. Deze beslissing werd puur gemaakt op deze specifieke game aan het juiste platform te verbinden."

Alan Wake verschijnt 21 mei in Europa op de Xbox360. Redacteur Gert schreef vorige maand nog een uitgebreide preview van de game die je hier kunt lezen.

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties