Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Geen kopers voor Kingdoms of Amalur

Veiling van 11 december bracht geen soelaas.

Het intellectueel eigendomsrecht van Kingdoms of Amalur: Reckoning blijft onverkocht. Een veiling stond gepland op 14 november, maar wegens "onverwacht grote interesse" ging deze pas door op 11 december. Uiteindelijk heeft toch niemand een "aanvaardbaar aanbod" gedaan aan veilingdienst Heritage Global Partners.

De activa betreffen de zelfgemaakte technologie en intellectuele eigendommen van Big Huge Games (waaronder de bekende pc-game Rise of Nations) en alle rechten op de naam Kingdoms of Amalur. Ook de aangekondigde MMORPG Project Copernicus zat bij het pakket inbegrepen.

De veiling bracht uiteindelijk 320.000$ op door de verkoop van Rise of Nations, Rise of Legends en de merknaam Big Huge Games.

Hoewel Kingdoms of Amalur bij de critici goed werd onthaald, stelden de verkoopcijfers teleur. Dit leidde ertoe dat de studio de lening aan de staat Rhode Island niet kon terugbetalen. Er is nog altijd een onderzoek gaande over eventuele fraude van 38 Games-oprichter Curt Schilling bij het bemachtigen van de lening.

Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties