Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Geen killstreaks, maar score streaks in Black Ops 2

Hij schiet, hij scoort!

De welbekende killstreaks uit de Call of Duty-franchise maken in het nieuwste deel, Black Ops 2, plaats voor score streaks. Dat is bekend gemaakt op de Gamescom, die deze week plaats vindt in Keulen. Een andere naam, maar aan het principe is weinig verandert.

Nog steeds verdien je bonussen door meerdere kills achter elkaar op je naam te schrijven zonder zelf dood te gaan. Nu wordt die meter ook, en zelfs sneller, aangevuld door het volbrengen van objectives. Zo loont het nu dus meer om de vijandelijke vlag te veroveren of je eigen team te beschermen met turrets.

Met de score streaks speel je hulpmiddelen vrij als een RX-XD, UAV, VTOL Warship, Lodestar of X9 Unit. In een eerdere trailer zagen we ook al een lopende tank, een hitte-turret of een bestuurbaar vliegtuigje. En dan is er natuurlijk nog de combat drone, die we al in meerdere trailers terug zagen en toen aanvoer gaven voor geruchten over de futuristische setting van de game. In de multiplayer vliegt zo'n drone met je mee en geeft je informatie over het slagveld, zoals je scorestreaks en kills die er gemaakt worden.

Black Ops 2 Multiplayer-trailer

Veel gehoorde kritiek op de laatste Call of Duty is de overload aan dit soort streak-bonussen. Hierdoor zou je teveel moeten letten op alle gevechtshelikopters, UAV's, turrets en dergelijke. Treyarch geeft aan dat de nieuwe score streaks weliswaar handig zijn, maar dat slim uitgeruste spelers zeker de wapens hebben om hier tegen op te boksen.

In november verschijnt Call of Duty Black Ops 2 voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Benieuwd naar wat onze eerste indrukken van de game waren? Lees dan hier nog even de preview.

Over de auteur

Thomas Mak avatar

Thomas Mak

Editor Eurogamer Benelux

Thomas is een gamer met een lichte identiteitscrisis. Hij speelt het liefst een point and click adventure om daarna verder te gaan met een sportgame. Vervolgens schuift hij een singleplayer shooter in zijn 360 om de dag of te sluiten met een action-adventure met rpg elementen. Thomas speelt alles, behalve een Japanse rpg. Tsja, je moet ergens een grens trekken.

Reacties