Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

"Geen internet? Haal een Xbox 360"

Microsofts Xbox One is enkel voor mensen met dagelijks internettoegang.

Don Mattrick van Microsoft heeft gezegd dat mensen zonder internet een Xbox 360 moeten kopen. Hij reageert hiermee op de next-gen Xbox One die slechts 24 uur offline games speelt.

"We [Microsoft] bieden al een product aan voor mensen zonder connectiviteit," vertelt Mattrick. "Dat is de Xbox 360. Als je geen toegang hebt tot het internet, is dat een offline apparaat." Straffe woorden van de Microsofts president Interactive Entertainment Business. Hij zegt hiermee dat de Xbox One enkel bedoeld is voor mensen met een continue internetverbinding.

"Ik denk dat, op langetermijn, het product [de Xbox One] uitgroeit tot marktleider en dat de consument van het product houdt en het omarmt." Mattrick zegt dat de Xbox One gemaakt is "voor gamers, door gamers." Dat lijkt op het eerste gezicht gek omdat de Xbox One juist aangeboden wordt als een alles-in-één machine waar iedereen van het gezin gebruik van gaat maken. Microsoft profileert de Xbox One immers als een multimedia machine - niet enkel gameconsole.

"Het is belangrijk voor hen [gamers]," vervolgt Mattrick. "Ze zijn geopinieerd. En ze zijn slim. Ze kijken naar al deze dingen en vragen zich af 'Gaat mij dit negatief beïnvloeden?' Totdat ze het [apparaat] gebruiken, is het moeilijk de voordelen te zien."

Xbox One voor mensen met internet, mensen zonder kopen beter een Xbox 360.

Getagged als

Over de auteur

Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties